Óvva intjük az autótulajdonosokat az olcsónak induló szervizektől

Ha megkérdeznénk valakit, mi a véleménye a márkaszervizekről, akkor valószínűleg sokan hamar oda lyukadnának ki, hogy a magas árazás végett ő nem szokta márkaszervizbe hordani az autóját. Mi nem szeretnénk senkit sem arról meggyőzni, hogy autóját feltétlen márkaszervizbe vigye, azonban fontosnak tartjuk kiemelni, hogy egy hozzá nem értő autószerelő sokkal több pénzüket is képes eredménytelenül elkölteni és a sikertelen próbák után széttárni a karját: nem tudja meg javítani az autót. Vonatkoztassunk el attól, hogy egy szerviz márkaszerviz-e vagy sem, hiszen egy márkaszervizben is dolgozhatnak hanyag szerelők. Érdeklődjenek a szervizben megforduló kuncsaftoktól, esetleg ismerősöktől vagy másik autótulajdonosoktól (akár az interneten keresztül), hogy milyen munkát végeznek egyik és másik szervizben, így elkerülhetőek a szakszerűtlen javítások és felesleges pénzkiadások.

Akik még mindig kételkednek abban, hogy milyen fontos is egy hozzáértő és igényes autószerelő kiválasztása, azoknak szeretnénk figyelmébe ajánlani az alábbi esetet:

A képeken látható, hogy a részecskeszűrő véglegesen rögzítve lett kipufogórendszerbe (az oldható csatlakozóelemeket kihagyva a többi elemhez hegesztették).

Az autótulajdonos megkeresésére cégünk a részecskeszűrő tisztítás mellett visszaállította a gyári csatlakozóelemeket:

Ha a spórolás érdekében hagyjuk, hogy a részecskeszűrőt nem megfelelő technikával tisztítsák, akkor annak a kockázatát vállaljuk, hogy a részecskeszűrőt tönkreteszik. Ilyen esetekben már nincs segítség, csak cserélni lehet a részecskeszűrőt. Talán felesleges is említeni, hogy ilyenkor az olcsó szerviz már távolról sem olyan olcsó:

Az otthon készült és a gyári hegesztés közti különbség ugyanazon a részecskeszűrőn

A fenti képeken látható, hogy felnyitották a részecskeszűrő házát, amely laikusként is megállapítható, ez problémát jelenthet az autó későbbi eladásakor, vagy egy olyan országba látogatáskor, ahol szigorúan veszik a környezetvédelmi és műszaki előírásokat.

A helyzetet tovább rontja, hogy a szűrő barbár tisztítása során megsérült, funkcióját vesztette. Ezen már senki sem tud segíteni, ekkor már csak a csere a járható (és költséges) út.

Ha nem szeretne felesleges fejfájást okozni magának, győződjön meg róla, hogy megfelelő szervizt választott-e. Amennyiben nem biztos a választásában, bátran keressen fel minket és szaktanácsadással állunk rendelkezésére, valamint ajánlunk Önnek az Önhöz legközelebb fekvő szervizpartnerünket az ország bármely területén.

Ezen felül ajánljuk magunkat az alábbi területeken: kipufogójavítás, egyedi kipufogó rendszer építése, katalizátorcsere, flexibilis cső csere, részecskeszűrő tisztítás saját technológiával a részecskeszűrő házának megnyitása nélkül:

 

Balesetmentes utat kívánunk!

Varga József